Regel 6


Målfeltet

6:1 Målfeltet må kun betrædes af målmanden (se dog 6:3). Målfeltet, hvortil målcirklen medhører, er betrådt, når en markspiller berører det med en hvilken som helst del af kroppen.

6:2 Hvis en markspiller indtræder i målfeltet, skal der dømmes som følger:

a) målkast, hvis en markspiller fra det angribende hold, ”træder ind i målfeltet”med bolden eller indtræder i målfeltet uden bold, men opnår en fordel ved dette (12:1);

b) frikast, hvis en markspiller fra det forsvarende hold ”træder ind i målfeltet” og derved opnår en fordel, men uden at fratage det angribendehold en målchance (13:1b; se også 8.7f.);

c) straffekast, hvis en markspiller fra det forsvarende hold ”træder ind i målfeltet”og pga. dette fratager modspilleren en oplagt målchance(14:1a);

Denne regel skal bedømmes således:
beskrivelsen med ”at træde ind i målfeltet” betyder ikke blot
at berøre målcirklen, men tydeligt at træde ind i målfeltet.


6:3 At betræde målfeltet straffes ikke, hvis:

a) en spiller betræder målfeltet efter at have viderespillet bolden, såfremt dette ikke er til ulempe formodspillerne;

b) en spiller betræder målfeltet uden bold og ikke derved opnår nogen fordel.

6:4 Bolden betragtes som ’ude af spil’, når målmanden i målfeltet har kontrol over bolden med hænderne (12:1). Bolden skal bringes i spil igen med et målkast (12:2).

6:5 Bolden forbliver i spil, mens den triller på gulvet inde i målfeltet.
Målmandens hold er i boldbesiddelse, men kun målmanden har lov til at berøre bolden. Målmanden har lov til at samle bolden op, hvilket bringer den ud af spil og derefter igen bringe den i spil i overensstemmelse med regel 6:4 og 12:1-2 (se dog 6:7b).
Der begås frikast (13.1a), hvis bolden berøres af en medspiller til målmanden, mens den triller (se dog 14:1a i forbindelse med fortolkning 6, pkt. c), og spillet fortsættes med et målkast (12:1, 3), hvis den berøres af en modspiller.
Bolden er ude af spil, så snart den ligger stille på gulvet i målfeltet (12:1, 2). Den tilhører målmandens hold, men kun målmanden må berøre den.
Målmanden skal samle den op og bringe den i spil i overensstemmelse med 6:4 og 12:2 (se dog 6:7b).
Der er stadig målkast, hvis bolden berøres af en anden spiller (12:1, 2. afsnit, 13:3).

Det er tilladt en markspiller på spillepladsen at berøre bolden i luften over målfeltet, så længe det sker i overensstemmelse med regel 7:1 og 7:8.


6:6 Spillet skal fortsættes med et målkast (6:4-5), hvis en forsvarsspillerberører bolden under udførelse af en forsvarshandling, og bolden opfanges af målmanden eller bliver liggende i målfeltet.

6:7 Hvis bolden spilles ind i eget målfelt, skal der dømmes som følger:
a) mål, hvis bolden går i mål;

b) frikast, hvis bolden lægger sig stille i målfeltet, eller hvis målmanden berører bolden, og den ikke går i mål (13:1a-b);

c) indkast, hvis bolden går over baglinjen(11:1);
d) spillet fortsætter, hvis bolden passerer målfeltet på sin vej tilbage til spillepladsen uden at blive berørt af målmanden.

6:8 En bold, som returnerer fra målfeltet til spillepladsen, forbliver i spil.